gordon_en_paddy.jpg

Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes

  • regie: Linda Hambäck

  • ZWE •animatie • 2017 • 62 min.

Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes

Er zijn dieven in het bos. De hele voorraad noten van eekhoorn Waldemar is verdwenen. Commissaris Gordon en zijn assistente Paddy weten wat ze te doen staat. Er gaan geruchten dat de vos de boosdoener is...

Eekhoorn Waldemar komt helemaal overstuur het kantoor van commissaris Gordon binnenvallen. ‘Dieven! Dieven! Bijna al mijn noten zijn meegenomen!’ De oude pad schrikt wakker uit zijn tussendoorslaapje. Wie zou de dader kunnen zijn? De sluwe vos misschien? Maar die eet toch geen noten!

Gordon pakt zijn zaklantaarn en posteert zich voor de boom waarin de noten lagen. Nu maar wachten op de boosdoener. Het is koud en Gordon is bijna ondergesneeuwd als hij een kleine muis uit de boom ziet komen. Hij wil haar arresteren, maar heeft al snel door dat ze niet de gezochte dief is. Ze had alleen zó’n honger! De muis heeft geen naam, geen huis, geen werk. ‘Arme ziel’, en Gordon neemt haar mee, geeft haar te eten, een bed en een naam: Paddy. Bovendien mag ze bij hem komen werken. Paddy krijgt les in het speurdersvak en moet hard trainen. Samen smeden ze een plan om de notendief te vinden. Als ze twee domme eekhoorns te pakken hebben vindt Gordon het welletjes. Hij gaat met pensioen en Paddy mag hem opvolgen. Ze moet meteen aan de slag: het ei van de eksters is gestolen. Zou de vos misschien...?

Het kleurrijke GORDON & PADDY, met zijn originele tekenstijl naar de illustraties van Gitte Spee, is de verfilming van een boek uit de inspecteur-serie van Ulf Nilsson.