Three billboards outside Ebbing, Missouri icon_reserveer.png

Als er na vele maanden nog geen enkele opening zit in de zaak van haar vermoorde tienerdochter maakt dat een niets ontziende woede los in de moeder, Mildred Hayes. Een Oscarwinnende prachtrol van Frances McDormand (FARGO, BURN AFTER READING)

Het is bijna een jaar na de dood van haar dochter als Mildred Hayes op een dag Ebbing binnenrijdt en het haar opvalt hoe aftands en versleten de drie reclameborden aan het begin van het stadje er bij staan. Er zet zich een plan vast in haar hoofd en ze voert het uit. Met de eigenaar van het reclamebureau spreekt ze een huurprijs af en betaalt een jaar vooruit. De teksten die ze op de borden zet vallen echter niet bij iedereen in goede aarde: ‘Verkracht, terwijl ze stierf’, ‘En nog steeds geen arrestaties?’, ‘Hoe komt dat, sheriff Willoughby?’.

Deze sheriff (WOODY HARRELSON) is echter geliefd bij de plaatselijke bevolking, en omdat hij door alvleesklierkanker niet lang meer te leven heeft gaat hun sympathie naar hem uit. Mildred en haar zoon Robbie krijgen het zwaar te verduren, helemaal als Willoughby overlijdt. Ze krijgen dan te maken met hulpsheriff Dixon (Sam Rockwell), een man die berucht is om zijn racisme, intimiderende houding en agressieve aanpak. Om Mildred een lesje te leren arresteert hij haar collega en gooit hij na een fikse aanvaring de eigenaar van het reclamebureau uit het raam. Mildred’s wraakactie laat echter niet lang op zich wachten en heeft bijzondere gevolgen.

Met THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI heeft regisseur Martin McDonagh (IN BRUGES) inmiddels vijf Golden Globes gewonnen. Naast McDormand won Sam Rockwell de Oscar voor beste mannelijke bijrol.


Deze film is deze zomer onderdeel van de Filmbundel ‘Sterke vrouwen

Doorzetters zijn het, rechter Fiona may (Emma Thompson) in THE CHILDREN ACT en Mildred Hayes (Frances mcDormand) in THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI. Terwijl de één lang moet wikken en wegen om goed recht te kunnen spreken, gaat de ander onomwonden de strijd aan tegen overheidsdienaren. Doorzetten, dat moeten ook de achtergebleven vrouwen uit een bergdorpje in de Franse Alpen. Hun mannen zijn gedeporteerd door het leger van Napoleon III. LE SEMEUR laat zien wat ‘samen sterk’ betekent.


Filmzomer 2019 | Filmbundel 2: Sterke vrouwen


Filmzomer 2019
Het programma van juli en augustus heeft dit jaar een nieuwe opzet: de Filmzomer van het Filmhuis is opgebouwd uit acht filmbundels, elk met een specifiek thema. In iedere bundel zit één nieuwe film om verrast door te worden (zoals EL REINO), aangevuld met een bijpassend hoogtepunt uit het afgelopen seizoen (mocht u die gemist hebben of nog eens willen zien).

Elke derde titel in een filmbundel is een comeback van een onderscheidende oudere film. Sommige verdienen nu eenmaal het grote doek.

Elke filmbundel waarvan u alle drie de films bezoekt levert een vrijkaartje op voor ná de Filmzomer – bewaar daarvoor wel uw entreebewijzen. En mocht u zelf een heel andere filmbundel ontdekken tussen onze 24 zomerfilms, dien die dan gerust in, met uw motivatie. Met een beetje mazzel belonen we die ook! Ook hier geldt: bewaar uw drie (of meer) filmkaartjes.