preloader.gif ma 26 20:30
AUGUSTUS
the_leisure_seeker.jpg

The leisure seeker

The leisure seeker icon_reserveer.png

In deze tragikomische roadmovie ontvlucht een ouder echtpaar (vertolkt door Donald Sutherland en Helen Mirren) hun bezorgde kinderen en artsen. Nog één keer gaan de twee samen op reis in hun vertrouwde camper.

Al direct aan het begin van THE LEISURE SEEKER wordt duidelijk wat ons te wachten staat. De zoon van Ella en John Spencer heeft net ontdekt dat zijn ouders én de camper verdwenen zijn, en belt in paniek zijn zus. Ze maken zich zorgen: Ella heeft onbehandelbare kanker en John lijdt aan voortschrijdende dementie.

Toch is dat precies de reden voor de oudjes om er tussenuit te piepen, hun toekomstperspectief is belabberd. Liever nog een keer samen op vakantie dan in een steeds afhankelijker situatie te belanden. Ella’s plan is om vanuit hun woonplaats in Massachusetts over Route 1 naar Florida af te zakken om in Key West Hemingway’s huis te bezoeken. Een grote wens van John, die als ex-letterkundeprofessor mensen nog steeds graag trakteert op een frase uit een gedicht of roman.

Terwijl op de achtergrond de presidentsverkiezing Trump/Clinton zijn hoogtepunt nadert, luisteren Ella en John in hun ‘leisure seeker’ naar Bob Dylan en Janis Joplin. Ondanks hilarische, ongewenste of soms zelfs gevaarlijke situaties, vaak veroorzaakt door John’s haperende geheugen, genieten ze van hun sentimental journey. Medicatie, een goed glas whisky en elkaars nabijheid, meer verlangen ze niet. Maar gaandeweg beseft vooral Ella dat er geen weg terug meer is.

Dat de oudjes er nog wat van kunnen, laat het duo Mirren (72) en Sutherland (82) zien in dit drama, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Michael Zadoorian. Humor, bespiegelingen, verwarrende en schrijnende momenten – ze komen allemaal langs.


Deze film is deze zomer onderdeel van de Filmbundel ‘De bestemming is niet het doel

Waarom kriebelt het soms en móeten we op pad? Martin de Vries loopt 1600 km naar Santiago de Compostella en legt zijn tocht zelf vast in CAMINO. Ella en John vluchten voor de bemoeienissen van hun kinderen en trekken in hun oude campertje naar Florida. Een tocht vol ongemakken, blijkt in THE LEISURE SEEKER. Dan maar op pad naar Schotland? Het bijzonder geestige WHAT WE DID ON OUR HOLIDAY laat zien dat de bestemming niet het doel is, maar een ernstig zieke opa.

- - - - -

Filmzomer 2019
Filmbundel 7: De bestemming is niet het doel

- - - - -

Filmzomer 2019
Het programma van juli en augustus heeft dit jaar een nieuwe opzet: de Filmzomer van het Filmhuis is opgebouwd uit acht filmbundels, elk met een specifiek thema. In iedere bundel zit één nieuwe film om verrast door te worden (zoals EL REINO), aangevuld met een bijpassend hoogtepunt uit het afgelopen seizoen (mocht u die gemist hebben of nog eens willen zien).

Elke derde titel in een filmbundel is een comeback van een onderscheidende oudere film. Sommige verdienen nu eenmaal het grote doek.

Elke filmbundel waarvan u alle drie de films bezoekt levert een vrijkaartje op voor ná de Filmzomer – bewaar daarvoor wel uw entreebewijzen. En mocht u zelf een heel andere filmbundel ontdekken tussen onze 24 zomerfilms, dien die dan gerust in, met uw motivatie. Met een beetje mazzel belonen we die ook! Ook hier geldt: bewaar uw drie (of meer) filmkaartjes.