Wonder wheel

Passie, geweld en verraad zijn de ingrediënten van Woody Allen’s nieuwste film. De levens van een aantal personen op Coney Island in New York worden wreed verstoord door de komst van een verloren gewaande dochter .

Hoe lieflijk en kleurrijk oogt het pretpark van Coney Island op een zomerse dag in de jaren vijftig. Met vrijende paartjes op de boardwalk en met het reuzenrad dat boven alles uitsteekt. Eigenaar van het rad is de nogal onbehouwen Humpty (Jim Belushi), die getrouwd is met serveerster Ginny (Kate Winslet). Het verhaal van WONDER WHEEL wordt verteld door de knappe, jonge badmeester Mickey (Justin Timberlake), wiens leven verweven is met dat van Humpty en Ginny.

Vooral Ginny heeft het nodige aan haar hoofd. Ze heeft grote zorgen om haar zoon die pyromaan is en bovendien is ze uitgekeken op haar echtgenoot. Haar leven krijgt weer glans als ze een relatie begint met Mickey. Maar dan staat plots Carolina (Juno Temple) op de stoep, Humpty’s verloren dochter. Zij zoekt veiligheid in haar vaders huis, nadat ze is gevlucht voor haar maffiose echtgenoot. Carolina heeft haar ogen niet langer willen sluiten voor de praktijken van hem en zijn companen. Door haar komst is het gedaan met de rust en verveling. Ginny krijgt het bovendien hard te verduren wanneer Mickey de jonge vrouw boven haar verkiest.

‘It’s got movement and flow, it’s got a vibrant sunset look of honky-tonk nostalgia, and it’s got a bittersweet mood of lyrical despair that the film stays true to right up until the final note. It’s also strikingly acted’, aldus Variety over WONDER WHEEL. Met name Winslet schittert en laat volgens verschillende recensenten haar krachtigste acteerprestatie ooit zien.