c_est_la_vie.jpg

C’est la vie!

C’est la vie!

De makers van INTOUCHABLES en SAMBA hebben voor hun nieuwste komedie een uitdagende setting gevonden: een chique bruiloftsfeest dat op alle fronten uit de hand dreigt te lopen.

Pierre en Helena hebben een 17e-eeuws kasteel in Parijs uitgekozen voor de dag van hun leven. De voorbereidingen voor het bruiloftsfeest zijn in volle gang. Voor de organisatie – van catering tot aankleding en entertainment – heeft het aanstaande echtpaar het bedrijf van Max Angély (Jean-Pierre Bacri) gecontracteerd. Met zijn dertig jaar ervaring is Max een oude rot in het vak en staat hij alom bekend om zijn organisatietalent. En gelukkig is de bruidegom duidelijk in zijn wensen: ‘Ik wil het ingetogen, chic en elegant.’

Max is druk met het instrueren van de crew die hij voor deze gelegenheid heeft ingehuurd. Hij verwacht honderd procent inzet van zijn mensen en drukt ze op het hart dat alles op rolletjes moet lopen voor deze belangrijke klant. En hij heeft een heel pragmatisch motto: wij moeten ons te allen tijde aanpassen aan de omstandigheden.

Het zal geen verrassing zijn dat er in C’EST LA VIE! heel veel omstandigheden opdoemen waarbij het aanpassingsvermogen van de crew wordt getest, én het geduld en leiderschap van Max op de proef wordt gesteld. Alle ingrediënten ervoor zijn aanwezig: een fotograaf die meer aandacht heeft voor de hapjes dan voor zijn vak, een dreigende voedselvergiftiging waardoor het hoofdgerecht op het laatste moment vervangen moet worden, onderlinge scheldpartijen achter de schermen, een jaloerse bruidegom, een uit de hand lopende vuurwerkshow. En dit is nog maar een fractie van de chaos waarin het feest dreigt te verzinken.