r.png ma 15 20:30
JULI
c_est_la_vie.jpg

C’est la vie!

C’est la vie! icon_reserveer.png

De makers van INTOUCHABLES en SAMBA hebben voor hun nieuwste komedie een uitdagende setting gevonden: een chique bruiloftsfeest dat op alle fronten uit de hand dreigt te lopen.

Pierre en Helena hebben een 17e-eeuws kasteel in Parijs uitgekozen voor de dag van hun leven. De voorbereidingen voor het bruiloftsfeest zijn in volle gang. Voor de organisatie – van catering tot aankleding en entertainment – heeft het aanstaande echtpaar het bedrijf van Max Angély (Jean-Pierre Bacri) gecontracteerd. Met zijn dertig jaar ervaring is Max een oude rot in het vak en staat hij alom bekend om zijn organisatietalent. En gelukkig is de bruidegom duidelijk in zijn wensen: ‘Ik wil het ingetogen, chic en elegant.’

Max is druk met het instrueren van de crew die hij voor deze gelegenheid heeft ingehuurd. Hij verwacht honderd procent inzet van zijn mensen en drukt ze op het hart dat alles op rolletjes moet lopen voor deze belangrijke klant. En hij heeft een heel pragmatisch motto: wij moeten ons te allen tijde aanpassen aan de omstandigheden.

Het zal geen verrassing zijn dat er in C’EST LA VIE! heel veel omstandigheden opdoemen waarbij het aanpassingsvermogen van de crew wordt getest, én het geduld en leiderschap van Max op de proef wordt gesteld. Alle ingrediënten ervoor zijn aanwezig: een fotograaf die meer aandacht heeft voor de hapjes dan voor zijn vak, een dreigende voedselvergiftiging waardoor het hoofdgerecht op het laatste moment vervangen moet worden, onderlinge scheldpartijen achter de schermen, een jaloerse bruidegom, een uit de hand lopende vuurwerkshow. En dit is nog maar een fractie van de chaos waarin het feest dreigt te verzinken.


Deze film is deze zomer onderdeel van de Filmbundel ‘Franse ensemblefilms’

Ensemblefilms, met niet één maar verschillende verhaallijnen, lijken voor de Fransen geschapen. En steeds vaker zien we daar een jongere generatie filmmakers in elkaars films, voor of achter de camera. Guillaume Canet (acteur in LE GRAND BAIN) maakte met NOUS FINIRONS ENSEMBLE, een vervolg op zijn bioscoophit LES PETITS MOUCHOIRS uit 2010, waarin vriendschappen, liefdes en zekerheden op de proef worden gesteld. Iets wat we ook terugzien op het chaotische bruiloftsfeest in de komedie C’EST LA VIE!.

- - - - -

Filmzomer 2019
Filmbundel 1: Franse ensemblefilms


- - - - -

Filmzomer 2019
Het programma van juli en augustus heeft dit jaar een nieuwe opzet: de Filmzomer van het Filmhuis is opgebouwd uit acht filmbundels, elk met een specifiek thema. In iedere bundel zit één nieuwe film om verrast door te worden (zoals EL REINO), aangevuld met een bijpassend hoogtepunt uit het afgelopen seizoen (mocht u die gemist hebben of nog eens willen zien).

Elke derde titel in een filmbundel is een comeback van een onderscheidende oudere film. Sommige verdienen nu eenmaal het grote doek.

Elke filmbundel waarvan u alle drie de films bezoekt levert een vrijkaartje op voor ná de Filmzomer – bewaar daarvoor wel uw entreebewijzen. En mocht u zelf een heel andere filmbundel ontdekken tussen onze 24 zomerfilms, dien die dan gerust in, met uw motivatie. Met een beetje mazzel belonen we die ook! Ook hier geldt: bewaar uw drie (of meer) filmkaartjes.