The invisible boy

THE INVISIBLE BOY heeft alle ingrediënten van een échte superheldenfilm en is knap ingebed in het herkenbare puberleven. De film ontving veel prijzen, zoals de Europese kinderpublieksprijs in 2015.

De 13-jarige Michele woont samen met zijn moeder in het Noord-Italiaanse Triëst. Ze kunnen het goed vinden met elkaar, maar door haar politiewerk is zijn moeder vaak van huis. Zijn school fietst Michele het liefst voorbij. Hij is wat verlegen en onhandig, en wordt vaak lastig gevallen door een paar pestkoppen. Toch is er iemand voor wie hij wél naar school gaat: zijn nieuwe klasgenootje Stella.

Voor het Halloweenfeest kan Michele niet zijn geliefde Superman-kostuum kopen – de pestkoppen hebben zijn geld afgepakt. Met wat hij thuis nog heeft liggen kan hij alleen een goedkoop pak van de Chinese superheld Xin-Xiao betalen. Als Michele op het feest wordt uitgejouwd om zijn outfit, vlucht hij naar de toiletruimte. Daar ontdekt hij dat het pak hem magische krachten geeft: hij wordt onzichtbaar. Michele’s leven was al tamelijk ingewikkeld, maar wat hij nu allemaal gaat meemaken…