The hours icon_trailer.png

Is ze het nou of is ze het niet? That’s no longer the question, want de hoofdrol in THE HOURS wordt wel degelijk vertolkt door Nicole Kidman. Bijna onherkenbaar door een latex nepneus, maar in maart won ze er de Oscar mee die ze vorig jaar eigenlijk ook al had verdiend voor haar glansrol in MOULIN ROUGE.
Kidman speelt in THE HOURS Virginia Woolf, die bezig is met het schrijven van haar beroemde roman Mrs. Dalloway en ondertussen worstelt met een flinke depressie. Deze scènes worden voortdurend versneden met twee andere verhaallijnen: over de Amerikaanse huisvrouw Laura Brown (Julianne Moore) die in de na-oorlogse jaren vijftig het boek Mrs. Dalloway aan het lezen is en over uitgeefster Clarissa Vaughan (Meryl Streep) die anno nu het leven van Mrs. Dalloway leidt. Langzaam maar zeker komen de drie verhaallijnen van THE HOURS samen in het ingenieuze scenario, dat gebaseerd is op het gelijknamige boek van Pullitzer-prijswinnaar Michael Cunningham.
Het resultaat is een bijzonder gelaagde én geslaagde film, met een sterrencast van jewelste. THE HOURS bewijst niet alleen dat voormalig theaterregisseur Stephen Daldry (van wie we eerder BILLY ELLIOT vertoonden) het grote werk aankan, maar bovenal dat Hollywood gelukkig ook nog films met diepgang kan maken.