reparer_les_vivants.jpg

Réparer les vivants

  • Ook van Katell Quillévéré:

  • Suzanne
  • suzanne.jpg
  • Ook met Anne Dorval:

  • Mommy
  • mommy.jpg

Réparer les vivants

Dit Franse drama snijdt een heel actueel en emotioneel beladen onderwerp aan: orgaandonatie. De uitstekende cast vol Waalse en Franse arthouse-sterren neemt je moeiteloos mee in deze bijzondere boekverfilming.Simon staat vroeg op om met zijn twee vrienden te gaan surfen. Met een busje rijden ze naar hun geliefde plek aan de kust, waar ze met veel plezier de hoge golven trotseren. Na een paar uur op hun surfplank te hebben gestaan rijden ze voldaan weer terug naar huis en is Simon no time onder zeil, net als zijn vriend. Niet veel later ziet de derde jongen, de chauffeur, de lange saaie kustweg aan voor de oceaan. Je weet dan dat dit niet meer goed komt en een enorme klap bevestigt je vermoedens.

Simon raakt zeer ernstig gewond. In het ziekenhuis krijgen zijn toegesnelde ouders het vreselijke bericht dat hij niet meer te redden valt. Ze willen er niet aan, en vooral Simon’s vader heeft grote moeite met het verzoek van de arts om orgaandonatie te overwegen. Het gaat ze veel te snel allemaal.

In de tweede verhaallijn leren we musicus Claire en haar twee zonen kennen. Claire heeft ernstig hartfalen en is nog maar tot weinig in staat. Toch laat ze zich met moeite op een wachtlijst voor een donorhart plaatsen. Het is zo’n risicovolle ingreep…

De twee verhaallijnen komen samen als Claire een oproep krijgt om zich op te maken voor de operatie – ze krijgt Simon’s hart, weten wij dan. De spanning is om te snijden: gaat het lukken?

De wondermooie openingssequentie van RÉPARER LES VIVANTS is zwanger van levenslust. Het vervolg komt daardoor des te harder aan. Toch heeft regisseur Katell Quillévéré (SUZANNE) samen met haar acteurs de juiste balans gevonden in dit emotionele drama.