waterboys.jpg

Waterboys

Waterboys

In dit komische drama van Robert Jan Westdijk (ZUSJE) zijn vader Victor en zoon Zack elkaars tegenpolen. Twee rake rollen, aangevuld met een derde hoofdrol: muziek van de Ierse band The Waterboys.Victor (Leopold Witte) omarmt het leven als goedverdienende krimischrijver. Hij houdt van luxe, lacht graag om zijn eigen grappen en neemt het niet zo nauw met de huwelijkse trouw. Zijn cello spelende zoon Zack (Tim Linde) is daarentegen bedachtzaam en onzeker. Twee verschillende karakters dus, die toch met elkaar moeten dealen als ze samen op reis gaan.

Wat is het geval? Zowel Victor als Zack zijn door hun partners buiten de deur gezet. Zack begrijpt niet waarom zijn vriendin hem in de steek laat en is verdrietig. Victor kan nog wel lachen om de situatie – hij neemt de actie van zijn vrouw niet serieus. Bovendien moet hij toch op pad naar Edinburgh om zijn laatste misdaadroman te promoten. Even een pauze en dan komt alles weer goed, meent hij. Victor vraagt Zack met hem mee te gaan en omdat zijn zoon vliegangst heeft reizen ze met de auto en boot.

De persoonlijkheden van de twee mannen botsen geregeld. Zack kan de flauwe grappen van zijn vader niet waarderen en Victor wuift voortdurend Zack’s twijfels weg. Toch is er iets wat hen bindt: de muziek van The Waterboys. En laat die band nu toevallig optreden in Edinburgh… Het wordt een catharsis voor vader én zoon.

De regisseur, zelf ook fan, zocht contact met voorman Mike Scott van The Waterboys. Die was bereid mee te werken aan Westdijk’s WATERBOYS: de band trad voor de opnames tweemaal op in Paradiso.