la_la_land.jpg

La la land

La la land

Met een score van 7 uit 7 was LA LA LAND begin januari dé grote winnaar bij de Golden Globes. Niet zo gek, want de romantische musical met Ryan Gosling en Emma Stone zindert van eerste tot laatste noot.

LA LA LAND begint met een totaal vastgelopen file op de rondwegen van Los Angeles. Geheel in de stijl van oude Hollywood-musicals klimmen jonge chauffeurs uit hun auto’s om een opgewekt lied te zingen over hoe ze het ooit zullen gaan maken. Tot het verkeer weer vlot trekt. Beginnend actrice Mia (Emma Stone uit BIRDMAN) is zo druk bezig de tekst voor haar volgende auditie te leren dat ze vergeet door te rijden. Tot ergernis van jazzpianist Seb (Ryan Gosling uit DRIVE), die achter haar auto wacht en Mia vervolgens scheldend voorbij rijdt.

Vervolgens zien we hoe Mia vergeefs vele audities doet op zoek naar haar droomrol. In de tussentijd verdient ze haar geld als serveerster in een cafetaria van de Warner Bros.-studio’s. Na een Hollywood-feestje belandt ze in een bar, waar ze in haar hart wordt geraakt door de muziek van een pianist. Dat blijkt Seb te zijn. Ook hij heeft een droom: het spelen van ‘free jazz’. De twee vallen voor elkaar en merken hoe moeilijk het is om aan je dromen vast te houden.

LA LA LAND van regisseur Damien Chazelle verbindt net als in diens vorige drama WHIPLASH heel knap muziek en film. In deze feestelijke hommage – die ook getipt wordt voor de Oscars – dansen en spelen Gosling en Stone de sterren van de hemel.