The light between oceans

Een bestseller als bron? Check. Twee van ‘s werelds beste acteurs, die in het echt óók een koppel zijn? Check. Een talentvol regisseur? Check. Ziedaar de succesvolle ingrediënten van het romantische drama THE LIGHT BETWEEN OCEANS.Daar zitten ze dan, gelukkig te zijn in hun vuurtoren met magnifiek uitzicht op twee oceanen. Tom Sherbourne (Michael Fassbender) kan het nog nauwelijks geloven. Zijn herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog zijn nog vers. Na zijn afscheid bij het leger krijgt hij het aanbod om voor een half jaar een vuurtorenwachter te vervangen op het desolate eilandje Janus aan de Australische kust. Het is precies wat hij zoekt na die ellendige jaren: rust, ruimte en alleen zijn met de natuur.

De dag voor Tom afreist naar Janus ontmoet hij Isabel (Alicia Vikander), een jonge vrolijke vrouw. Zij weet de wat teruggetrokken Tom uiteindelijk voor zich te winnen en de twee beloven elkaar eeuwige trouw. Niets staat een gelukkige toekomst in de weg, zeker als Isabel zwanger blijkt.

Tot zover het happy deel van THE LIGHT BETWEEN OCEANS, een verfilming van M.L. Stedman’s gelijknamige bestseller door Derek Cianfrance (BLUE VALENTINE, THE PLACE BEYOND THE PINES). Wat volgt is drama op drama. Onder barre omstandigheden bevalt Isabel te vroeg van hun kind, dat overlijdt. Ook haar tweede zwangerschap eindigt in mineur. Wanneer er een roeibootje aanspoelt met een dode man en een nog levende baby is het voor Isabel duidelijk: dat kan hún kindje worden. Niemand hoeft het te weten, legt ze Tom voor. Ondanks gewetensnood stemt hij toch toe. Dat gaat lang goed, tot Tom erachter komt wie de echte moeder van het meisje is.