Filmcursus: Made in Italy

Op zaterdag 5 maart keren we terug naar de glamour van la dolce vita. Filmdocent Sara Hoogveld leidt u mee door de gouden jaren van de Italiaanse filmindustrie.

Pakweg 60 jaar geleden floreerde Italië. En daarmee ook de Italiaanse cinema, mode en design: een stijl die stond voor elegantie en kwaliteit. De invloed reikte tot in de VS, waar het filmpubliek massaal de Italiaanse looks imiteerde. Ondertussen produceerden de Cinecittà studio’s in Rome de ene klassieker na de andere.

Aan de hand van filmfragmenten bespreekt Sara Hoogveld de stijl en sterren van de jaren vijftig en zestig. Te beginnen met het modernisme van Antonioni in meesterwerken als L’AVVENTURA en L’ECLISSE – beide met een hoofdrol voor Monica Vitti. Het modernisme is ook terug te vinden in de samenwerking van Fellini met acteur Marcello Mastroianni, zoals LA DOLCE VITA en OTTO E MEZZO. We besluiten met Dino Riso’s roadmovie IL SORPASSO met Jean-Louis Trintignant.

U kunt zich opgeven via het online aanmeldformulier. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@filmhuisgouda.nl of onder kantoortijd bellen met het Filmhuis (0182-522200).