mini_en_de_muggen.jpg

Mini en de muggen

Mini en de muggen

In de voorjaarsvakantie vertonen we een vrolijke film van de Deense animatiefilmer Jannik Hastrup: MINI EN DE MUGGEN. En net als in zijn vorige film, FIETSMUG & DANSMUG, valt er weer volop te genieten van de energieke, dansende, zoemende, kleurige en fleurige insectenwereld met de muggen, vliegen, vlooien, kevers en bijen.

Na hun belevenissen in FIETSMUG & DANSMUG reizen de muggenvrienden Dagmar en Egon als acrobaten door het land met het insectencircus. Samen met de andere dieren trainen ze elke dag urenlang voor een perfect optreden. Egon oefent op zijn fiets de mooiste superstunts en Dagmar danst op een smal koord. Dat vraagt uiterste concentratie, niemand mag haar afleiden als ze bezig is.

Zou het vlooienmeisje Miranda misschien jaloers zijn op Dagmar’s kunsten? Een pestkop is ze wel, zeker als ze de kleine kever Mini overhaalt om Dagmar’s circusact te verstoren. En ja hoor, dat lukt. Dagmar valt van het koord en verstuikt haar voet. Mini krijgt de wind van voren, wat zijn de insecten boos op hem!

Het kevertje kan maar één ding bedenken: ik moet hier weg, en hij vlucht het hoefbladbos in. Daar krijgt Mini te maken met een bende rovers. Ze dwingen hem in te breken bij de bijen en hun honing te stelen. Moet dat echt? Duizend keer liever gaat hij terug naar het circus. Maar ja, om met hangende pootjes terug te keren is ook zo wat. Toch maken ze zich daar in het circus zorgen om Mini nu hij zo lang wegblijft. Dagmar vraagt Egon of hij de kleine kever wil gaan zoeken.