Filmcursus Parijs

Na onze filmcursussen over Rome en Berlijn laat onze vaste filmdocent Sara Hoogveld u op zaterdag 13 februari 2016 kennismaken met het Parijs van de roerige jaren vijftig en zestig, én met de hoogtepunten van de Nouvelle Vague

Eind jaren vijftig maakte een nieuwe generatie Franse regisseurs – waaronder Francois Truffaut, Jean-Luc Godard en Louis Malle – een stormachtige entree in de filmwereld. Zij hadden een volstrekt nieuwe en verfrissende kijk op cinema en introduceerden de ‘beschrijvende’ caméra-stylo, waarvoor ze de straat opgingen. Parijs vormde hiervoor het ideale decor.

Tijdens deze filmcursus gaat Sara Hoogveld in op de achtergronden van de Nouvelle Vague, zoals narratieve structuur, opnames op locatie, vernieuwende montage en jazzy soundtracks. Aan de hand van nostalgische fragmenten uit klassiekers als ZAZIE DANS LE MÉTRO, LES 400 COUPS en JULES ET JIM wandelen we door de Franse hoofdstad.

U kunt zich opgeven via het online aanmeldformulier. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@filmhuisgouda.nl of onder kantoortijd bellen met het Filmhuis (0182-522200).