The second best exotic Marigold hotel

Als je films ziet als een mini-vakantie, dan is THE SECOND BEST MARIGOLD HOTEL die romantische plek waar je al eens eerder bent geweest. Het is niet zo verrassend als de eerste keer, maar je kent er de weg en de mensen. En het is één warm feest van herkenning: hoe is het met iedereen sinds je vorige bezoek?

In het Best Exotic Marigold Hotel in het Indiase Jaipur wonen nog steeds de meeste Britse ouderen die daar in de eerste film uit 2011 hun pensioen kwamen doorbrengen. De jonge Sonny (Dev Patel) zwaait in naam de scepter, met stevige steun van hotelmanager Muriel (een mooie rol van Maggie Smith). Douglas (een verlegen Bill Nighy) en Evelyn (Judi Dench) draaien onhandig om elkaar heen. Het stelletje Norman en Carol probeert dapper hun open relatie in leven te houden en single Madge heeft de lastige keuze uit twee rijke mannen.

Aangezien iedereen in het schilderachtige hotel blijft hangen, reizen Sonny en Muriel aan het begin van de film naar de VS om een investeerder te zoeken voor een tweede hotel. Een grote hotelketen is geïnteresseerd en de topman kondigt aan een inspecteur naar Jaipur te sturen. Dus als snel daarna de gedistingeerde Amerikaan Guy Chambers (Richard Gere) in het hotel opduikt, doet Sonny alles om hem in de watten te leggen. Daar is hij zo druk mee dat zijn eigen bruiloft akelig in het gedrang komen.

THE SECOND BEST EXOTIC MARIGOLD HOTEL is een vriendelijke feelgood-film, een kleurrijk uitstapje naar oude bekenden tegen de achtergrond van het rommelige en drukke India.