une_nouvelle_amie.jpg

Une nouvelle amie

Une nouvelle amie

UNE NOUVELLE AMIE begint met het beeld van een mooie jonge vrouw in een witte doodskist. Het is Laura. Ze wordt op haar begrafenis emotioneel herdacht door haar hartsvriendin Claire. Overmand door verdriet belooft Claire een oogje te houden op Lucie, het zes maanden oude dochtertje van Laura en haar man David.

Na de begrafenis raakt Claire depressief en het duurt even voor ze het aan kan David weer op te zoeken. Als haar man Gilles haar aan haar belofte herinnert, gaat Claire op de gok langs bij hem. Ze ontdekt dan dat David zich op een heel eigen manier over het verlies van Laura heen zet: hij blijkt zich graag als vrouw te kleden. Een charmante en elegante vrouw, bovendien.

Claire raakt gefascineerd en helpt David met het kopen van kleren en make-up. De twee vinden elkaar in hun verdriet over Laura en raken steeds meer aan elkaar gehecht. David durft als vrouw met Claire uitstapjes te maken in de buitenwereld, en Claire heeft er opeens een nieuwe vriendin bij. Letterlijk: tegen Gilles heeft ze het over een nieuwe vriendin, Virginia, met wie ze veel optrekt.

Regisseur François Ozon baseerde UNE NOUVELLE AMIE op het verhaal The new girlfriend van thrillerschrijfster Ruth Rendell, maar hij vertelt het als een sprookje. Een mooi gestileerd en sensueel sprookje, zoals je mag verwachten van de regisseur van SWIMMING POOL en 8 FEMMES. Romain Duris (L’ÉCUME DES JOURS, POPULAIRE) en opkomend actrice Anaïs Demoustier spelen de sterren van de hemel in deze ironische komedie, die wat Ozon betreft vooral gaat over de vrijheid om jezelf te zijn.