begin_again.jpg

Begin again

Begin again

Singer-songwriter Gretta (Keira Knightley) is net in de steek gelaten door haar vriend Dave (Adam Levine). Ze staat op het punt om vanuit New York terug te keren naar Groot-Brittannië, als ze in de kroeg wordt overgehaald nog een liedje te zingen. Half onwillig stemt ze toe en zingt met een dun stemmetje over zelfmoord. De gasten luisteren nauwelijks, alleen een dronken man klapt enthousiast.

Die man is Dan (Mark Ruffalo). Hij zit zijn verdriet te verdrinken omdat hij eerder op de dag als muziekproducent ontslagen is bij het platenlabel dat hij nota bene ooit zélf had opgericht. Oké, hij dronk aardig en er kwam niet veel meer uit zijn vingers, maar hij heeft er toch de pest in. Tot hij Gretta hoort en gelijk een arrangement met piano’s en cello’s voor haar liedje ziet. Hij haalt haar over om samen met hem een album te maken, dat hem weer binnen moet loodsen bij zijn platenmaatschappij.

Daar willen ze hem echter niet meer terug. Bij gebrek aan een studio gaan Gretta en Dan samen aan de slag. Hij heeft een briljant plan: ze nemen alles buiten in New York op. Op een flatgebouw, in een metrostation, in Central Park, compleet met de geluiden van de stad en koortjes waarvoor ze kinderen van de straat plukken.

De combinatie van zomer, de vrolijke muziek en de overduidelijke lol die Knightley en Ruffalo hebben maken een feestje van BEGIN AGAIN. Knightley zingt haar liedjes zelf, en er zijn grappige bijrollen voor Adam Levine en hiphop-artiest Cee Lo Green. BEGIN AGAIN Is een muzikale feelgood film, maar dan nét even anders.