tracks.jpg

Tracks

Tracks icon_trailer.png

De jonge Australische Robyn Davidson is toe aan wat anders. Ze wil weg, alleen, en droomt van een trektocht door de woestijn. Iedereen verklaart haar voor gek, maar ze zet door en werkt zich een slag in de rondte voor het benodigde geld. Op de ranch waar ze werkt verdiept ze zich in het gedrag van dromedarissen. Drie wil ze er meenemen op haar reis en ook haar hond Diggity moet mee. Robyn redt het financieel niet helemaal en sluit daarom een deal met National Geographic. Het blad wil haar best sponsoren als één van hun fotografen haar reis mag vastleggen. Met tegenzin gaat ze akkoord – ze heeft het niet zo op journalisten en fotografen.

Nu kan Robyn dan eindelijk aan haar droomreis beginnen. Het wordt een tocht die veel van haar zal vergen: fysiek, mentaal en emotioneel. Maar er zijn ook mooie ontmoetingen en belevenissen. En al ziet ze fotograaf Rick Smolan (Adam Drive uit GIRLS) liever gaan dan komen, uiteindelijk betekent hij veel voor haar.

Regisseur John Curran baseerde TRACKS op de memoires van Robyn Davidson, die in 1977 dwars door de Australisch woestijn trok. Ze legde in negen maanden rond de 3000 kilometer af tussen Alice Springs en de Indische Oceaan. Wat bewoog haar om zo’n avontuur aan te gaan? Die vraag is door verschillende regisseurs onderzocht, maar eerdere pogingen om dit klassieke woestijnavontuur te verfilmen kwamen niet van de grond. TRACKS maakt dit ruimschoots goed en werd niet voor niets vorig jaar in Venetië genomineerd voor de Gouden Leeuw. De prachtige cinemascoop-beelden van de Australische outback zijn een lust voor het oog en Mia Wasikowska (JANE EYRE, THE KIDS ARE ALLRIGHT) vertolkt de ‘camel lady’ zeer overtuigend.