raaf_de_kleine_rover.jpg

Raaf, de kleine rover

Raaf, de kleine rover icon_trailer.png

Hij is brutaal, ondeugend, draagt één roodwit-gestreepte sok en maakt voor het eerst zijn entree op het filmdoek. RAAF, DE KLEINE ROVER is gebaseerd op een serie prentenboeken Der kleine Rabe Socke (‘de kleine Raaf Sok’) van het Duitse duo Nele Moost en Annet Rudolph. Hun werk is in Duitsland ongekend populair en is in zo’n twintig landen uitgebracht. De prachtige tekeningen zijn ook in deze animatie behouden: de dieren zijn aansprekend getekend in heldere lijn tegen aquarel-achtige achtergronden. Een feest om naar te kijken.

De kleine Raaf is niet bepaald de liefste van het dierendorp. Hij houdt wel van avontuurtjes en van plagen is hij ook niet vies. En als het hem goed uitkomt, kan hij jokken als de beste. Maar door zijn vrolijke uitstraling komt hij er toch elke keer weer mee weg.

Samen met zijn vriendje Eddi-beer speelt Raaf op de dam aan de rand van het bos. Met een tak in de hand spelen ze riddertje. Wie gaat er winnen? Raaf haalt uit naar Eddi, maar hij mist en slaat een gat in de dam. O jee, het water stroomt er al uit. Als dat zo doorgaat staat straks het hele dorp en het bos onder water! Kleine Raaf weet nu al dat hij flink op z´n kop krijgt van mevrouw Das − zij heeft namelijk de taak om het bos te beschermen. Wat moet hij doen? Aha, de bevers! Die moeten hem komen helpen om de dam te repareren, ze hebben hem tenslotte ook gebouwd. Maar dat blijkt niet zo simpel. De bevers wonen ver weg in het bos, daar is nog nooit iemand geweest. En willen ze die ondeugende Raaf wel helpen?