mr_morgans_last_love.jpg

Mr Morgan’s last love

Mr Morgan’s last love icon_trailer.png

Na de dood van zijn geliefde vrouw Joan hoeft het voor Matthew Morgan (Michael Caine) allemaal niet meer zo. De Amerikaanse ex-professor loopt verloren en humeurig rond in zijn woonplaats Parijs. Alles is grauw en grijs. Tot hij op een dag in de bus geholpen wordt door de mooie, jonge Pauline (Clémence Poésy), die hem letterlijk de hand reikt. Haar vrolijkheid, de manier waarop ze haar haar achter haar oor doet – alles spreekt Matthew aan.

Pauline haalt hem over samen met haar naar huis te wandelen en nodigt hem uit te komen kijken bij de lessen die ze geeft. Danslessen, wel te verstaan. Matthew komt samen met een eet-vriendin en beweegt verlegen een paar passen mee. Al snel brengen de twee de dagen met elkaar door. Ze wandelen, eten een hapje en ze praten over vriendschap, familie en de liefde.

Tot Matthew in het ziekenhuis belandt en Pauline zonder zijn medeweten zijn kinderen in de VS inlicht. Zoon Miles en dochter Karen (Gillian Anderson) komen over. Vooral Miles, die toch al geen goede band met zijn vader heeft, ziet niets in de gegroeide relatie tussen Matthew en Pauline.

MR MORGAN’S LAST LOVE is een vriendelijke dramedy van de Duitse regisseur Sandra Nettelbeck (BELLA MARTHA), waarin humor en verdriet elkaar afwisselen. Tegen de achtergrond van een herfstig Parijs zet topacteur Michael Caine, 80 alweer, Matthew Morgan in al zijn knorrigheid ontwapend neer en Clémence Poésy is een mooie en optimistische Pauline.