to_the_wonder.jpg

To the wonder

To the wonder icon_trailer.png

Liefde die inslaat als de bliksem, die je laat dansen en dromen. En die dan zomaar lijkt op te lossen, twijfel zaait en offers vraagt. Over liefde gaat TO THE WONDER, de nieuwe film van Terrence Malick die in 2011 met THE TREE OF LIFE één van de meest besproken films van het jaar maakte.

In TO THE WONDER leert de wat stugge Amerikaan Neil (Ben Affleck) in Parijs Marina (Olga Kurylenko) kennen, een knappe alleenstaande moeder. Ze vallen voor elkaar en heel Frankrijk lijkt samen met hen verliefd. De film opent met beelden van hun bezoek aan de kathedraal op Mont Saint Michel, waar de zee en het strand een perfecte, droomachtige omlijsting voor flarden van gesprekken, gelach en gevoelens blijken.

In een opwelling besluit Neil om Marina en haar tienjarige dochtertje Tatiana op een toeristenvisum mee te nemen naar zijn thuis op het platteland van Oklahoma. Daar valt de werkelijkheid rauw op hun dak: Tatiana kan niet wennen en Marina wordt rusteloos. Zij zoekt haar toevlucht bij priester Quintana (Javier Bardem) die op zijn beurt worstelt met zijn liefde voor God. Neil ontmoet intussen zijn vroegere liefje Jane (Rachel McAdams) en wordt heen en weer geslingerd tussen de herinnering aan de passie die hij deelde met Marina en de vertrouwde liefde met Jane.

De strubbelingen van de liefde en de keuzes die mensen moeten maken terwijl ze overspoeld worden door herinneringen worden op Malick’s bekende manier prachtig vertaald in beelden. Daarvoor tekent cameraman Emmanuel Lubezki, die eerder in THE TREE OF LIFE al liet zien wat hij kan. Een must see voor wie houdt van het spirituele werk van Malick.