DO 18 T/M WO 24 APR 2024

Kunst en verlangen

Filmweek 16

Nieuw in het programma: Alice Rohrwacher's La chimera, een verleidelijk Italiaans drama dat speelt in de jaren tachtig. Woensdag 24 april ontvangen we de regisseur bij docu Wij slaven van Suriname. We nemen afscheid van 17-eeuws Denemarken in The Promised Land en van de belle-époque in Oscarwinnaar Poor Things.

Lees verder  

nieuw

Een bont stel grafschenders

La chimera

Vanaf deze week de nieuwe film van Alice Rohrwacher, een bont Italiaans drama zoals alleen zij die maakt.

Frans luchtig drama

uitdagend beroep, bevlogen leraren

Un métier sérieux

Luchtig-realistisch drama schetst een serieus maar tegelijk warm portret van het Franse onderwijs en het wel en wee van een groep bevlogen docenten. Een mooi beroep, niet altijd makkelijk maar de leraren laten elkaar nooit in de kou staan. Met een handvol Franse filmsterren waaronder François Cluzet (Intouchables).

Nederlandse road-movie

Met elkaar terug in de tijd

De terugreis

Nostalgie, een lach en een traan in deze heerlijke Nederlandse feelgood roadmovie met Martin van Waardenberg en Leny Breederveld. Jaap en Maartje zijn al bijna 50 jaar samen. Nu is het tijd om nog één laatste keer naar Spanje af te reizen. Dat gaat echter niet van een leien dakje. Een kleine Odyssee vol ontroerende en grappige situaties waarin onze helden uiteindelijk de eindbestemming halen èn elkaar terugvinden.

Klap uit  

Beste actrice en scenario

Kleurrijk leven aan de Tiber

El Paraíso

Julio is bijna veertig. Hij woont nog altijd bij zijn charismatische moeder aan de rand van Rome, waar ze met illegale handel de eindjes aan elkaar knopen. Hun band is hecht en liefdevol maar ook ambivalent. Ze delen decennia aan herinneringen maar misschien niet dezelfde dromen. Een warme, levendige film vol onverwachte wendingen en kleurrijk zoals het leven nu eenmaal is. Overtuigend acteerwerk van beide acteurs. Prijs voor beste actrice en beste scenario in Venetië.

Klap uit  

binnenkort: Four Daughters

De dochters van Olfa

Kinderfilm in de meivakantie

Op avontuur met de twee helden

Vos en haas redden het bos

Uil is kwijt en midden in het bos ligt plotseling een groot meer. Vos en Haas gaan uitzoeken wat er aan de hand is en ontdekken een onderwaterwereld van de slimme Bever – Komisch, hartverwarmend avontuur voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kinderfilm in de meivakantie

Spannende muizen avonturen

Het muizenhuis - Sam & Julia in de bioscoop

Een compilatie van acht afleveringen waarvan zes nooit eerder zijn vertoond. De muizen Sam en Julia beleven spannende avonturen in het Muizenhuis. Een leuke poppenanimatie met waardevolle lessen over vriendschap en verdraagzaamheid voor kinderen vanaf 4 jaar.

Italiaanse bioscoophit

Huisvrouw in naoorlogs Rome

C'è ancora domani

De Italiaanse vrouw anno 1946 is het onderwerp van deze hoopvolle tragikomedie die terecht de bestbezochte film van Italië van 2023 werd. Debuterend regisseur Paola Cortellesi, die zelf een onderdrukte Romeinse huisvrouw vertolkt, maakte opmerkelijke keuzes: hedendaagse popsongs onderbreken het verhaal dat ze sfeervol vastlegde als een zwart-wit tv-drama en dat boordevol zit met nostalgie, knipogen en (ook grappige) details van het Italiaanse (familie)leven. Plus een onverwachte finale.

Klap uit  

Slavernijverleden

activist en inspirerend schrijver

Anton de Kom, wij slaven van Suriname

Woensdag 24 april: speciale voorstelling bij het Herdenkingsjaar Slavernijverleden op de sterfdag van Anton de Kom. Regisseur Frank Zichem is te gast voor een korte inleiding en Q&A na afloop. De documentaire schetst niet alleen het levensverhaal van de inspirerende vrijheidsstrijder en schrijver Anton de Kom, maar ook de geschiedenis van Suriname en de slavernij.

Klap uit  

binnenkort: Green Border

Europa in de ogen van Agnieszka Holland

Op de hoogte blijven

Het programma in jouw Inbox

direct aanmelden  

eenmalig: Movies that Matter

De buurt in tegen geweld

The Body Politic

Dinsdag 30 april: deze maand een documentaire die de jonge burgemeester van Baltimore volgt, een arme stad die gebukt gaat onder een epidemie van dodelijk geweld. Hij wil het over een heel andere boeg gooien met een bijzondere en bewerkelijke aanpak, waarvoor hij bovendien van anderen geen ondersteuning krijgt. Achter een nagesprek over straatwerk in Gouda.

Klap uit  

kortingskaart of twee…

Een leuke manier om ons te steunen

Filmpassie

Met een kortingspas steun je het Filmhuis en betaal je €2 minder voor een filmkaartje.

Lees verder  

Naar de film

Het leukste cadeau in het donker

Een film cadeau

Koop online een Filmhuisbon om cadeau te geven. De enige andere cadeaubon die je bij ons kunt verzilveren is de Nationale Bioscoop.

Lees verder  

Naar het Filmhuis

jouw bezoek in een notendop

Goed om te weten

De deur van het Filmhuis gaat pas 30 minuten voor aanvang van de film open – kom dus niet te vroeg, zeker niet bij regen. Na de filmstart is de voordeur gesloten en kunnen we je echt niet meer ontvangen, ook niet als je aanbelt. En na afloop van elke film is het Happy Hour (30% korting).

Lees verder  

Hallo

Vraag of opmerking?

Mail of bel ons  

Culturele ANBI • erkend goed doel

Het Filmhuis voordelig steunen

Hoe het werkt  

Elke derde vrijdag van de maand (9x)

Een bonte mix van mooie en actuele films

Filmclub 2023/2024

(besloten)

Het Filmhuis heeft een eigen Filmclub – of eigenlijk twee: elke derde vrijdag van de maand, één op de ochtend en één op de middag. Telkens met een nieuwe film, iets lekkers en gezellig napraten in de foyer. Alleen bij het begin van het seizoen kunt u instappen. 

online kassa

Tarief en stoel kiezen, betalen, mailbox checken

Hulp bij e-tickets

Een filmkaartje kopen kan op deze site. Kies een voorstelling door op een rood blokje te klikken in de filmagenda of op de filmpagina. Je komt dan in ons ticketsysteem. Een e-ticket is daar zo geregeld. We leggen graag stap voor stap uit hoe dat gaat…

Lees verder  

Naar de film

In het Filmhuis is geen kassa

Kaartje vooraf kopen

U kunt het Filmhuis alleen bezoeken met een vooraf gekocht kaartje. In het Filmhuis is geen filmkassa meer en reserveren is niet mogelijk. Bij het kopen van uw e-ticket kiest u meteen uw stoel. Dat kan makkelijk online op onze website, maar ook aan de balie van het cadeau-winkeltje ‘Jantje zag eens pruimen hangen’ aan de Dubbele Buurt in Gouda.

Klap uit  

Lees verder  

netwerk

In Gouda kijken naar Europa