Lotte en de maansteen icon_trailer.png

Het is nacht in Uitvindersdorp. Iedereen slaapt, behalve Lotte. Ze kijkt naar de grote ronde maan. Wie zou daar wonen, vraagt ze zich af. Intussen sluipen er twee vreemde konijnen met puntmutsen op door het dorp. Ze hebben een schoen bij zich. Het lijkt wel of ze op zoek zijn naar de eigenaar van die schoen. Heel zachtjes gaan ze de slaapkamer van oom Klaus binnen. Moeten ze hier zijn? Ze kijken in een koffer die er staat. Ha, gevonden! Daar ligt de steen waarnaar ze op zoek zijn. Maar net als ze hem willen meenemen, grijpt de oplettende Lotte in. De dieven vluchten snel weg.
Dat moet wel een waardevolle steen zijn als iemand hem wil stelen, denkt Lotte. Oom Klaus vertelt haar hoe hij aan de steen is gekomen. Hij bracht hem mee van een verre reis en ook zijn twee vrienden hebben zo’n steen. Lotte voelt eraan. ‘s Nachts wordt de steen warm én hij heeft magische krachten, legt oom Klaus uit. Daar wil Lotte het fijne van weten en ze haalt haar oom over om op zoek te gaan naar de andere stenen. Dat wordt een heel avontuur, zeker doordat Lotte en oom Klaus niet in de gaten hebben dat ze gevolgd worden door de twee puntmutskonijnen. Bovendien blijkt er nóg liefhebber te zijn: een hopeloos verliefde kat. Hij wil de stenen gebruiken om zijn geliefde mee te paaien.
LOTTE EN DE MAANSTEEN, de opvolger van LOTTE VAN UITVINDERSDORP, is een Estlandse animatiefilm voor jonge kinderen. Maar ook een ouder publiek kan zijn hart ophalen aan dit kleurrijke, grappige verhaal vol verrassende vondsten.