Being Flynn

Hij is één van de beste schrijvers van zijn generatie. Ook al is er dan nog nooit een boek van hem uitgegeven. Maar dat zal snel veranderen. ‘Ik ben een rasverteller’, vertelt de verlopen taxi-chauffeur Jonathan Flynn (Robert de Niro) aan wie het maar horen wil. Ondertussen is de driftige en alcoholistische Flynn wel zijn appartement uit gezet, dus belt hij zijn zoon Nick of die hem kan helpen zijn spullen zolang in een garagebox te zetten.
Zo op het oog geen bijzondere vraag, behalve dan dat vader en zoon elkaar al achttien jaar lang niet gezien hebben. ‘Een manifeste afwezigheid’, zo omschrijft Nick (Paul Dano) zijn vaders rol in zijn jeugd. Nick groeide op bij zijn alleenstaande moeder (Julianne Moore) terwijl zijn vader in de gevangenis zat. Nadat zijn moeder is overleden, dobbert Nick door het leven. Hij gebruikt cocaïne, wil een serieus schrijver worden en doet zolang vrijwilligerswerk in de daklozenopvang waar zijn vriendin werkt.
Wanneer Jonathan daar door zijn onaangepaste gedrag ook terechtkomt, worden vader en zoon opnieuw met elkaar geconfronteerd. Terwijl Jonathan met zijn grote verhalen op niemand meer indruk maakt, vraagt Nick zich vertwijfeld af hoeveel hij op zijn vader lijkt. Is hij ook gedoemd als mislukkeling te eindigen?
BEING FLYNN is gebaseerd op het autobiografische boek Another bullshit night in suck city van Nick Flynn. Regisseur Paul Weitz (ABOUT A BOY) laat Nick en Jonathan hun eigen verhaal in voice-overs vertellen. Robert de Niro is met zijn driftaanvallen ouderwets goed op dreef, maar de introverte, ingehouden spelende Paul Dano (THERE WILL BE BLOOD) neemt langzaam de film over.