The best exotic Marigold hotel

Met Oscarwinnaar SHAKESPEARE IN LOVE zette regisseur John Madden zichzelf in 1998 definitief op de kaart. Hoewel hij dat succes sindsdien niet meer wist te evenaren, scoorde hij met zijn nieuwste feelgoodfilm THE BEST EXOTIC MARIGOLD HOTEL afgelopen jaar een grote hit in Groot-Brittanniƫ. Vooral dankzij de sterrencast (Judi Dench, Tom Wilkinson, Bill Nighy, Maggie Smith, en Dev - SLUM DOG MILLIONARE - Patel) en door het lichtvoetige verhaal.
Het idee van THE BEST EXOTIC MARIGOLD HOTEL is heel grappig: een groepje Britse pensionado’s verhuist naar India, waar ze in een sjiek bejaardenresort oud hopen te worden. Maar eenmaal daar aangekomen blijkt het hotel toch een stuk minder luxe dan de brochures hadden voorgespiegeld. Sterker nog: het is gewoon een bouwval. Desondanks proberen ze er het beste van te maken en zich onder te dompelen in de lokale gewoonten. Dat leidt onvermijdelijk tot komische verwikkelingen.
Terwijl de meeste Hollywoodfilms mikken op een popcornpubliek van onder de 25, maakte Madden met zijn komedie juist een film voor 60-plussers. Een bewuste keuze, zo vertelde hij tegen filmsite cinema.nl, want de regisseur wilde laten zien dat je als gepensioneerde niet moet vastroesten in je oude patronen. ‘Het hotel waar de filmpersonages in terechtkomen valt vies tegen, maar de exotische change of scenery zorgt er wel voor dat ze hun leven weer eens onder de loep nemen. De film is een pleidooi om eerlijk te blijven en je grenzen te blijven verleggen, om niet op te houden met leven alleen maar omdat je een bepaalde leeftijd hebt bereikt.'