intouchables.jpg

Intouchables

Intouchables icon_trailer.png

Eigenlijk komt Driss alleen maar langs voor het baantje van verzorger van de gehandicapte miljonair Philippe om bij de sociale dienst te kunnen bewijzen dat hij gesolliciteerd heeft. Dat pakt even anders uit. De aristocratische zakenman neemt hem aan. Waarom? Omdat de Senegalees Driss volstrekt geen medelijden met hem heeft. Een verademing, vindt Philippe, die vanaf zijn nek verlamd is na een paragliding-ongeluk. Driss, die net uit de gevangenis komt en door zijn moeder het huis uit wordt gezet, neemt de baan voorlopig aan.

Philippe (een mooie rol van François Cluzet) woont in een schitterend huis, omringd met capabele en soms zelfs fraaie assistenten, maar wordt met fluwelen handschoenen aangepakt. Nee, dan Driss, afkomstig uit de rauwe voorsteden van Parijs. Hij zegt wat hij denkt, en dat levert hilarische scènes op.

Waarom toch altijd die klassieke muziek? En wat heb je aan een Maserati als je je aan de maximumsnelheid moet houden? Driss brengt de lol en de vaart terug in het leven van Philippe. De levenslust en humor spat van het doek, ondanks het zware onderwerp van de film. Nieuwkomer Omar Sy, die Driss speelt, kreeg dan ook een César voor zijn rol.
En voor wie de groeiende vriendschap tussen de twee mannen wat zoetsappig lijkt, weet dan dat de film gebaseerd is op het ware verhaal van topman Philippe Pozzo di Borgo van het champagnehuis Pommery en zijn verzorger Abdel Yasmin Sellou.

Filmmakers Olivier Nakache en Eric Toledano dachten met INTOUCHABLES een kleine feelgood-film in handen te hebben. Maar het werd een enorme hit, in de traditie van vriendelijke komedies als AMÉLIE en BIENVENUE CHEZ LES CH’TIS. Meer dan twintig miljoen Fransen hebben INTOUCHABLES inmiddels gezien, en in Nederland groeide de komedie uit tot de best bezochte Franse film aller tijden.