Knoester en Berkelientje icon_trailer.png

Vorig jaar draaiden we in de voorjaarsvakantie KNOESTER, een film over het jongetje Junior dat samen met zijn hartsvriend Knoester allerlei avonturen beleeft. Precies een jaar later is nu KNOESTER EN BERKELIENTJE aan de beurt, het tweede deel uit de Knoester-trilogie. Deel 3 wordt volgend jaar verwacht. De serie is gebaseerd op de populaire boeken van Anne-Cath Vestly en is in thuisland Noorwegen een grote hit. Niet alleen door de grappige verhalen met gedoseerde spanning, maar ook door de combinatie van live-action en animatie, de sfeer van de jaren zestig en de aanstekelijke humor.
In KNOESTER EN BERKELIENTJE zien we dat Junior en Knoester nog steeds onafscheidelijk zijn. Wel gek hè, dat Junior bevriend is met een tak? Maar voor Junior is het heel gewoon, omdat hij met Knoester kan praten. En je gelooft het niet: Knoester praat terug - maar alléén met Junior.
De moeder van Junior heeft een lelijke val gemaakt met haar fiets, net nu zijn vader een week op zakenreis is. Junior en zijn broer Philip vinden haar in een greppel. Gelukkig is er een aardige mevrouw die haar naar het ziekenhuis vervoert. Junior vraagt zich af hoe het ongeluk is gebeurd en waarom daar een afgebroken reflector lag. Is zijn moeder opzettelijk aangereden? Weet de buschauffeur er misschien meer van? Samen met zijn vriendinnetje Tiny gaat hij op onderzoek uit. En ze krijgen nog meer hulp: van Knoester natuurlijk én van Berkelientje, de prachtige berkentak van Tiny. Komen de vier samen achter de waarheid?