descendants.jpg

The descendants

The descendants icon_trailer.png

THE DESCENDANTS speelt zich af op Hawaii, waar de vermogende veertiger Matt King (George Clooney) samen met zijn familie een fraai landgoed bezit. Hij woont met zijn gezin in een comfortabel huis en is veel op zakenreis. Met de opvoeding van zijn twee dochters Scottie (Amara Miller) en Alex (Shailene Woodley) heeft hij zich nauwelijks bezig gehouden; dat liet hij over aan zijn vrouw Elizabeth. Maar nu zij na een ernstig ongeluk met waterskiĆ«n in het ziekenhuis is beland en daar in coma ligt, is Matt’s situatie drastisch veranderd. Hij moet z’n dochters opvangen met hun verdriet en ze door het dagelijkse leven loodsen. De 10-jarige Scottie is nog redelijk meegaand, maar aan de 17-jarige Alex heeft hij z’n handen vol.
Tijdens een knetterende confrontatie vertelt Alex hem dat zijn vrouw een verhouding heeft met een andere man. De stoppen slaan door bij Matt; hij moet en zal weten wie de minnaar van zijn vrouw is. Samen met zijn dochters gaat hij op zoek naar de onbekende man. Tussen hun naspeuringen en de ziekenhuisbezoekjes door heeft Matt ook nog te dealen met Elizabeth’s ouders en het blowende vriendje van Alex. Bovendien loopt de spanning op rond het landgoed: een deel van de familie wil het verkopen aan een projectontwikkelaar. Matt heeft een flinke klus te klaren. Hoe komen hij en zijn dochters hier uit?
THE DESCENDANTS is een komisch drama waarin Clooney, maar zeker ook de jonge actrice Woodley, zich tot op het bot konden uitleven. De emoties vliegen alle kanten op - ook naar (te) grote hoogte, maar de humor is nooit ver weg. Regisseur Alexander Payne heeft al met eerdere films (ABOUT SCHMIDT, SIDEWAYS) laten zien dat hij daarmee goed wegkomt.