De sterkste man van Nederland icon_trailer.png

De roodharige Luuk is twaalf jaar, wat klein voor z’n leeftijd, en woont alleen met zijn moeder Dorien. Zijn vader heeft hij nog nooit gezien. Dat vind hij jammer, want als kleuter luisterde Luuk graag naar de verhalen over hem. Dorien vertelde toen dat zijn vader de sterkste man van Nederland was en zomaar een vliegtuig kon voorttrekken. Dat is Luuk nooit vergeten.
Als hij ziet dat er kampioenschappen worden gehouden voor de sterkste man van Noord-Holland, is hij er als de kippen bij. ‘Daar wil ik naartoe’, zegt hij tegen Dorien, die er niets van begrijpt. Wat moet Luuk dáár nou? Op de flyer heeft Luuk een man gezien met net zulk rood haar als hij zelf heeft. Zou dat z’n vader kunnen zijn? Luuk zoekt de krachtpatser op na de wedstrijd. Het klikt tussen de twee en ze ontmoeten elkaar vaker. Maar als Dorien erachter komt waarom Luuk zo geïnteresseerd is in die man, moet ze hem iets vertellen.
DE STERKSTE MAN VAN NEDERLAND is een grappige en frisse familiefilm, gemaakt door Marc de Cloe (HET LEVEN UIT EEN DAG). Het gegeven dat een kind op zoek is naar z’n vader is niet nieuw, maar de manier waarop De Cloe daar vorm aan geeft is verrassend. Steeds weer wordt de realiteit op de hak genomen door geluidseffecten of een licht absurdistische ondertoon.
Op het International Film Festival Breda won DE STERKSTE MAN VAN NEDERLAND dit jaar de publieksprijs. De film werd ook geselecteerd voor grote festivals, zoals het International Film Festival in Berlijn.