Hans & Grietje

'Knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt daar aan mijn huisje?’ Deze overbekende vraag roept meteen een hele wereld van beelden, geluiden en spanning op. Wie het sprookje van Hans en Grietje kent, weet wie die vraag stelt en op welke manier, en ook wat er op volgt. De gebroeders Grimm waren meester in het scheppen van die onvergetelijke sfeer in hun vaak griezelige verhalen. Menig kind zal nog hebben liggen draaien in bed na het voorlezen van zo’n sprookje, zelfs na een goede afloop.
Het is altijd weer een waagstuk om zo’n ijzersterk verhaal, waarop iedereen z’n eigen fantasie heeft losgelaten, te verfilmen. Maar deze HANS EN GRIETJE mag er zijn: niet oubollig of theatraal, niet gemoderniseerd of uitgekleed. De makers zijn gelukkig dicht bij het authentieke verhaal gebleven en ze hebben twee kindacteurs gevonden die de rollen van Hans en Grietje plezierig natuurlijk spelen.
Het verhaal van HANS EN GRIETJE gaat over twee kinderen die door hun ouders in het bos worden achtergelaten. Ze kunnen hun kinderen niet meer te eten geven en hopen dat het bos de oplossing brengt. Dat lijkt te gebeuren wanneer Hans en Grietje na hun dwaaltocht op een overheerlijk snoephuisje stuiten. Blijf daar maar eens af als je zo’n honger hebt. Dan weten de twee kinderen nog niet dat het huisje bewoond wordt door een oude heks. Maar daar komen ze snel genoeg achter als blijkt dat de heks zeer geïnteresseerd is in kinderbilletjes.