Never let me go icon_trailer.png

Ons programmaboekje is bedoeld om films voor het voetlicht te brengen, zodat u als kijker een beetje weet wat u kunt verwachten. Maar soms is het beter om vooraf helemaal niets te weten over een film. Dat geldt zeker voor NEVER LET ME GO, een verfilming van de gelijknamige roman van Kazuo Ishiguro. Deze Japans-Engelse schrijver is vooral bekend van THE REMAINS OF THE DAY, een briljant Brits drama met Anthony Hopkins en Emma Thompson die heimelijk verliefd zijn op elkaar maar nooit een relatie krijgen.
Hetzelfde thema keert min of meer terug in NEVER LET ME GO, zij het in een totaal andere setting. De film speelt in een niet bestaand Engeland en volgt drie kinderen (Kathy, Tommy en Ruth) die vanaf de jaren zeventig met elkaar opgroeien in een soort weeshuis annex kostschool. Kathy en Tommy zijn stiekem verliefd, maar hun relatie wordt gedwarsboomd door Ruth. Dit verhaal wordt via lange flashbacks verteld door Kathy, die twintig jaar later terugkijkt op wat er allemaal tussen hen gebeurde. Maar let op: het werkelijke verhaal van de film graaft veel dieper en ontvouwt zich pas na een half uur kijken. Voor wie het nu al wil lezen... google maar eens.
Hier volstaan we met de summiere plot. Plus de aanbeveling dat in NEVER LET ME GO de grootste talenten van een nieuwe generatie Britse acteurs spelen: Carey Mulligan (AN EDUCATION), Andrew Garfield (BOY A) en Keira Knightley (ATONEMENT, PRIDE AND PREJUDICE). De film werd gemaakt door de Amerikaanse regisseur Mark Romanek, die vooral bekend is van clips voor de Red Hot Chilli Peppers, R.E.M. en Madonna en van de beklemmende thriller ONE HOUR PHOTO. Het drama NEVER LET ME GO is minstens zo beklemmend, maar veel verontrustender en ingenieuzer.