les_femmes_6etage.jpg

Les femmes du sixième étage

Les femmes du sixième étage icon_trailer.png

Na een éénmalige voorpremière half juni draaien wij deze maand opnieuw de lichtvoetige Franse komedie LES FEMMES DU SIXIÈME ÉTAGE. De film speelt in het Parijs van de jaren zestig - de tijd van cocktails en mantelpakjes - en draait om het rijke bankiersechtpaar Jean-Louis en Suzanne Joubert (Fabrice Luchini en Sandrine Kiberlain). Ondanks hun rijkdom leiden ze met hun twee zonen een gezapig bourgeois-bestaan, maar dat verandert wanneer ze de Spaanse werkster María Gonzales (Natalia Verbeke) in dienst nemen.
Via María maakt Jean-Louis kennis met een heel contingent Spaanse vrouwen die onder vrij primitieve omstandigheden wonen op de zesde verdieping van zijn eigen appartementencomplex. Jean-Louis schiet hen te hulp (en omgekeerd) en krijgt al gauw een vrolijkere kijk op het leven. Hij leert Spaans, gaat Rioja drinken en heeft veel aandacht voor zijn nieuwe vriendinnen. Teveel, vindt zijn echtgenote. Zij verdenkt Jean-Louis van een affaire met María en dat zet de relatie - en de film - op stelten.
LES FEMMES DU SIXIÈME ÉTAGE is een Franse film pur sang. Een soort luchtige soufflé, waarin net als in HUIT FEMMES van François Ozon ook zang en dans een rol spelen.