in_a_better_world.jpg

In a better world

In a better world icon_trailer.png

In IN A BETTER WORLD komen de levens van twee gezinnen bij elkaar, wanneer hun zoons op de basisschool bevriend raken. Het is een vriendschap van twee getroebleerde jongens die de weg kwijt zijn en hun ouders - die zo hun eigen problemen hebben - flink op de proef stellen.
Na het overlijden van zijn moeder is Christian met zijn vader verhuisd van Londen naar een dorpje in Denemarken. Christian voelt er zich ontheemd, is verbitterd en worstelt met zijn verdriet. Zijn vader is niet in staat hem te helpen. In zijn nieuwe klas raakt hij bevriend met Elias, de zoon van een arts. Ook Elias heeft het moeilijk. Hij is wat naïef en bang uitgevallen, en daardoor het mikpunt van pesterijen. Terugvallen op zijn vader kan Elias nauwelijks, want die werkt in een vluchtelingenkamp in Afrika. En als zijn vader thuis is, heeft hij weinig tijd voor hem omdat hij vooral bezig is zijn huwelijk te redden.
De twee jongens trekken veel samen op en creëren hun eigen wereldje waarin wraak en agressie onontkoombaar zijn. Christian neemt hierin het initiatief, Elias hobbelt achter hem aan. Als de boel flink uit de hand loopt, wordt het tijd voor de ouders om zich te gaan bezinnen en hun jongens te ‘redden’.