aff2017.jpg FILM & ARCHITECTUUR

Architectuurfilmfestival 2017

In het weekend van 11 en 12 november 2017 vindt de zevende editie plaats van het Gouds Architectuurfilmfestival. Net als voorgaande jaren hebben Filmhuis Gouda en Architectuurcentrum grAp weer een serie bijzondere films geselecteerd waarin architectuur centraal staat.

Het festival bestaat uit een speelfilm en vier documentaires die vooraf worden ingeleid. Rode draad is dit jaar duurzaamheid en modernisme. Modernisme komt niet alleen terug in het romantische drama COLUMBUS waarin gebouwen van beroemde architecten een hoofdrol spelen, maar ook in de documentaire STRANGE AND FAMILIAR waarin hypermoderne ontwerpen verrijzen in de ruige Canadese natuur. De duurzame samenleving staat centraal in twee Nederlandse documentaires, over het werk van de spraakmakende architect Thomas Rau en de minstens zo spraakmakende milieuwetenschapper Jan Rotmans.


Het Architectuurfilmfestival start op zaterdag 11 november om 19:00 uur met een speciaal voorafje: Buster Keaton’s klassieke stomme film ONE WEEK, waarin de Amerikaanse komiek letterlijk met vallen en opstaan een eigen huis probeert te bouwen. Op zondag 12 november zijn er tijdens de lunch broodjes verkrijgbaar en is er na afloop rond 17:00 uur gelegenheid voor een drankje en nagesprek in de foyer van het Filmhuis.

U kunt de films afzonderlijk boeken, maar voor € 27,50 kunt u ook een passe-partout kopen voor het hele festival. Dit passe-partout koopt u aan de kassa voorafgaand aan de eerste film die u bezoekt. Ook met een passe-partout is het noodzakelijk voor elke film afzonderlijk te reserveren via www.filmhuisgouda.nl of telefonisch via 0182-522200.