specials.jpg Filmspecials

Speciale voorstellingen

Het Filmhuis organiseert regelmatig speciale voorstellingen: premières, inleidingen, filmreeksen etcetera. Hieronder een overzicht van wat u de komende tijd bij ons kunt verwachten.

REGISSEUR TE GAST
Donderdag 28 juni is regisseur Digna Sinke te gast bij de vertoning van BEWAREN – OF HOE TE LEVEN. In haar documentaire onderzoekt zij welke rol herinneringen en objecten spelen in ons leven. En hoe zit dat eigenlijk bij een nieuwe jonge generatie mensen –met een heel ander gevoel van thuis– die onvermoeid over de wereld reizen maar ondertussen hun tijd en aandacht grotendeels op internet richten? Is dat een kloof tussen generaties die nog valt te overbruggen? Na de voorstelling zal Digna Sinke haar film toelichten en vragen van het publiek beantwoorden.
reserveren / meer lezen…

FILM PLUS
In de zomermaanden zetten wij twee keer culinaire hapjes op tafel bij de vertoning van films over bijzondere koks en heerlijk eten.

Vrijdagmiddag 27 juli laten we ons inspireren door de documentaire CONSTRUCTING ALBERT over meesterkok Albert, broer van Ferran Adrià, waarmee hij het roemruchte restaurant El Bulli bestierde. De film volgt hem in zijn zoektocht naar zijn eigen succes, uit de schaduw van zijn beroemde broer.

Een maand later, op vrijdagmiddag 24 augustus, staat de Japanse keuken centraal, en dan specifiek één bepaald soort noedel, in RAMEN HEADS. Vijftien maanden lang volgen we de perfectionistische chef Osamu Tomita, koning van de ramen, krijgen daarbij filosofische beschouwingen geserveerd inclusief wat geschiedenisles over deze bijzonder deegwaar, en een kijkje in de Japanse eetcultuur.
reserveren / meer lezen…

Voor beide voorstellingen met hapjes rekenen we een bescheiden toeslag van €2,50.